Az elmúlt 120 évben számos egekig magasztalt diétáról olvashattunk vagy hallhattunk.

Sosem állt rendelkezésre annyi információ és volt hozzáférhető annyiféle módszer, mint napjainkban: egy, a témával foglalkozó lapba belelapozva megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb módszert és annak ellenkezőjét is.  Annyi fogyókúrás módszer van forgalomban, hogy felsorolni sem lehet őket:  Pritikin, Atkins, Déltengeri, Zóna, Weight Watchers diéta, Forgó, Szétválasztó, Testkontroll, Közlekedési-lámpa diéták, Káposztaleves-, Csoki-, Grapefruit diéták és a sor még sokáig folytatható lenne.

Mindennek ellenére sétálva az utcákon egyre több túlsúlyos, elhízott embert láthatunk. A túlsúly, az elhízás az elmúlt évtizedekben korunk népbetegségévé vált.

Minden év elején mintegy 130 millió ember fogadja meg, hogy az év folyamán megszabadul a súlyfeleslegétől, ám alig 14 %-uk éri is el a kitűzött célt. A felnőtt lakosság 61 %-a túlsúlyos és a becslések szerint naponta 882 ember hal meg közvetlenül az elhízás okozta egészségügyi problémák miatt!

A diéta sokak számára egy téves értelmezés alapján egy rövid ideig tartandó kúrát takar. Azonban a görög eredetű diéta szó szabályozott életmódot jelent és mint ilyen: átfogja és meghatározza mindennapjainkat.

A dietetikusnak az a  feladata, hogy egyéni jellemzőink, alkatunk, életvitelünk és kórtörténetünk alapján olyan étkezési rendet alakítson ki, illetve olyan életmódbeli tanácsokkal lásson el, melyek testi és lelki egészségünk szolgálatában állnak. Nem csak elvi iránymutatások alapján teszi mindezt, hanem figyelembe veszi, hogy ezeket az új szabályokat mennyire tudjuk beépíteni a mindennapjainkba, azaz mennyire tudjuk megvalósítani a diétát.

A honlapon szereplő diétás anyagok jó támpontot adnak az elinduláshoz, és egyáltalán, a korrekt diéta és fogyás problémakörének megértéséhez – de nem helyettesítik a személyes tanácsadást. Fordulj hozzánk bizalommal!